Selecteer een pagina

De totstandkoming van een boek

door | 1 aug 2020 | Geen categorie

2016

Het is 2016. Ik ben op vakantie op Curaçao met mijn man Nima en onze dochter Luna. Het is prachtig weer en we rijden van strandje naar strandje. Een duik in de zee, weer de auto in, op naar het volgende strandje. Ondertussen trekken de mooiste uitzichten en prachtige ‘tunnels’ van bomen langs ons heen. En ineens, op die dag gevuld met natuurschoon, krijg ik een inzicht: ‘Ik ga een boek schrijven’. Waarover? Geen idee! Maar IK ga een boek schrijven…

2017

Het is 1 jaar later: 2017. Ik doe mee aan een cursus bewustzijn. We krijgen de opdracht om vooruit te blikken naar onze toekomst. En plotseling heb ik het: ‘Mijn boek gaat over bewustzijn’. Vanaf dat moment begin ik met passie te schrijven over de invloed van je gedachten, je woorden en je daden op de kwaliteit van je leven. Ik leer veel, pas theorie toe en schrijf over mijn ervaringen. Maar langzamerhand ebt het enthousiasme wat weg. Maar ik weet niet precies waarom.

“Ineens, op die dag gevuld met natuurschoon, krijg ik een inzicht: ‘Ik ga een boek schrijven’.”

2018

Het is 2018. En ik ben weer op cursus. Dit keer zit ik bij Tony Robbins. Ik denk na over mijn business en ook over mijn boek. Ik besef dat mijn boek een hobby is. En dat ik van mijn hobby mijn werk wilde maken. Daardoor ging de lol eraf. Ik besluit om me te focussen op mijn marketing business en alleen te werken aan mijn boek als ik daar behoefte aan heb. En dat werpt zijn vruchten af!

2019

Het is eind 2019. Business is booming. Maar schrijven staat nog steeds op een laag pitje. Maar dan, tijdens een stilteweekend, gebeurt er iets geks. Ik mediteer en zie alles ineens helder. Ik snap waarom ik ben gestopt met schrijven. Ik maakte er niet alleen een verplichting van. Maar er ontbrak NOG een stukje van mijn puzzel. Het thema van mijn boek – bewustzijn – was niet voldoende. En het ontbrekende element? Dat is het bedrijfsleven. Op dat moment pak ik mijn schrift en mijn pen, ik begin als een bezetene te schrijven. Ik schets het beeld van de bewuste professional van de toekomst. Ik schrijf zoals ik nooit eerder heb gedaan. De woorden vloeien uit mijn pen. De dag erna ook. Als ik dat weekend stop met schrijven, zie ik wat ik heb gedaan: 28 pagina’s volgeschreven over die bewuste professional.

“Ik schrijf zoals ik nooit eerder heb gedaan. De woorden vloeien uit mijn pen.”

2020

Een maand later durf ik mijn aantekeningen eindelijk uit te typen. Als ik mijn verhaal teruglees, schrik ik een beetje. Die woorden die ik gebruik, die stijl. Ben ik dat? Ik besef dat ik op het moment van schrijven in flow was en ingeving na ingeving kreeg. Hoe dat precies kwam? Ik weet het nog steeds niet. Maar wat ik wel weet, is dat mijn enthousiasme weer terug is, de dagelijkse drang om te schrijven en het commitment: 2020 wordt MIJN jaar. Dan komt mijn boek uit!

1 Reactie

 1. Sarah El Mouden

  Hey Judith,

  Wat ben je goed bezig, heerlijk creatief en lekker ambitieus! Ga zo door.

  Ik meld me graag aan voor jouw aankomend marketingboek!

  Een fijne dag,
  Sarah

  Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De totstandkoming van...

… ‘De wakkere professional’

GCE-Ryder-Cup-2016-eindstand

Meer weten over mij?

Lees hier dan even verder!

w

Contact


De wakkere professional
Judith Steinmeier | Market Write
+31 (0)6 - 42 15 59 89
info@marketwrite.nl

Adres


Vonkenwaard 44
5236 XT
Den Bosch
Nederland